Medborgartorget / Tulisirkus Walkea: 360

Medborgartorget
Tulisirkus Walkea: 360

360 är en studie om eldens visualitet, skönhet och de starka känslor som den väcker i oss alla. I föreställningen förenas dans och eldcirkus. Artisterna uppträder med bland annat brinnande käppar, rep och ringar. 360 bryter det tvådimensionella i eldkonsten: föreställningen visas på en rund, manegeliknande scen och kan ses från alla håll. Föreställningen visas två gånger om dagen, kl. 18.00 och 19.30, och är 25 minuter lång.

Förevisningstid: Dagligen kl. 18 och 19.30

Tulisirkus Walkea är eldkonstnären och koreografen Antti Sunialas ensemble, vars syfte är att förnya eldkonsten och föra den närmare modern cirkus. Internationella toppnamn inom eldkonst och professionella dansare har uppträtt i Tulisirkus Walkea: i år medverkar Aušra Degutytė, Aistė Krasauskaitė, Ugnė Motekūnaitė och Jovita Aukštakalnytė från den litauiska gruppen Studio Fire Circle. Tulisirkus Walkea har uppträtt i Lux Helsinki även tidigare, åren 2011 och 2012.

Antti Suniala har studerat på cirkuslinjerna vid Åbo konstakademi och Beijing International Art Schoolin i Kina. Suniala har belönats med Esiintyvät Taiteilijat ry:s pris för årets underhållningsartist år 2010 samt med konstpriset i hemstaden Träskända år 2011. Suniala bor och tränar i Berlin.

Tillbaka till toppen