Senatstorget
Agatha Ruiz de la Prada & D-Facto: Corazón

Den spanska modedesignern Agatha Ruiz de la Pradas och produktions- och designbyrån D-Factos verk Corazón kommer med ett enormt hjärta till Domkyrkans övre avsats. Hjärtat pulserar i otaliga färger i takt med mäktig musik som komponerats för verket. Domkyrkan i verkets bakgrund smälter in i verket när den blir belyst. Verkets längd är cirka fem minuter. Verket har tidigare visats i ljusevenemanget Fête des Lumières i Lyon i Frankrike år 2012.

Förevisningstid: Dagligen kl. 17-22

Agatha Ruiz de la Prada kommer från Madrid och är en av de mest kända modedesignerna och kulturpåverkarna i Spanien. Corazón är mycket typiskt för de la Prada: kärlek och lycka är de viktigaste faktorerna även i hennes internationellt kända, färgglada kläddesign med grafiska mönster. Hon gav ut sin första kollektion redan 1981 och har efter detta verkat aktivt i de spanska konst- och kulturkretsarna.

D-Facto är en produktions- och designbyrå från Lyon som har genomfört flera internationella storskaliga projekt, bl.a. i samband med ljusfestivaler och stadsevenemang.

Tillbaka till toppen