Makasiini / Kristian Ekholm & Paula Lehtonen: Makasiinit palaa – Return of the Warehouses

Makasiini
Kristian Ekholm & Paula Lehtonen: Makasiinit palaa – Return of the Warehouses

Äänisuunnittelija Kristian Ekholmin ja mediataiteilija Paula Lehtosen audiovisuaalinen teos on saanut innoituksensa tapahtumapaikastaan, VR:n makasiinien raunioista. Teos on suunniteltu muistuttamaan helsinkiläisiä alueen lähihistoriasta.

Sävystä toiseen muuttuvat värit mukailevat valon muutosta toukokuun auringonlaskussa. Teoksen seuraaminen lähietäisyydeltä avaa lempeästä musiikista koostuvan äänellisen kokonaisuuden.

Keskellä Helsinkiä säilynyt vanha tavara-asema kertoo teollistumisen kiivaasta alkuvaiheesta yli sata vuotta sitten. Myöhemmin makasiineista tuli ruohonjuurikulttuurin keskus, ja nyt alueen ovat vallanneet suuren yleisön kulttuuritapahtumat ja bisnes. Taiteilijat haluavat nostaa rakennuksen parrasvaloihin vielä kerran.

Teoksen toteuttamista on tukenut Konstsamfundet.

Esitysaika: Joka päivä klo 17-22

Paula Lehtonen on helsinkiläinen mediataiteilija, joka tekee tilallisia videoinstallaatioita sekä elektronista taidetta. Lehtosen töitä on ollut esillä hiljattain mm. Kumu-taidemuseossa Tallinnassa ja Aboa Vetus & Ars Nova -museossa Turussa. Lehtonen on valmistunut Tampereen ammattikorkeakoulun kuvataiteen koulutusohjelmasta vuonna 2008 ja Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun medialaboratoriosta vuonna 2013.

Kristian Ekholm on helsinkiläinen äänisuunnittelija, joka on valmistunut Teatterikorkeakoulusta valo- ja äänisuunnittelun laitokselta vuonna 2008 ja opiskellut audiovisuaalista mediakulttuuria Lapin yliopistossa. Ekholm työskentelee aktiivisesti esittävän taiteen parissa mm. Teatteri Viiruksessa. Ekholm on palkittu menestyksekkäästä näyttämötyöstä Svenska Teaterföreningen i Finlandin 100-vuotisjuhlassa vuonna 2013 sekä Thalia-gaalan Ääni-Säde -palkinnolla parhaasta äänisuunnittelusta vuonna 2010.

Takaisin ylös