Kansalaistori
Tulisirkus Walkea: 360

360 on tutkielma tulen visuaalisuudesta, kauneudesta ja voimakkaista tunteista, joita se herättää meissä kaikissa. Esityksessä yhdistyvät tanssin ja tulisirkuksen maailmat. Esiintyjät taituroivat muun muassa palavilla kepeillä, köysillä ja vanteilla. 360 rikkoo tulitaiteen kaksiulotteisuutta: se tapahtuu maneesin kaltaisella pyöreällä esiintymislavalla, jolloin esitystä voi katsoa joka suunnasta. Esitys nähdään kaksi kertaa päivässä klo 18.00 ja 19.30 ja sen kesto on 25 minuuttia.

Esitysaika: Joka päivä klo 18.00 ja 19.30

Tulisirkus Walkea on tulitaiteilija ja koreografi Antti Sunialan ensemble, jonka tarkoituksena on uudistaa tulitaiteen kenttää ja tuoda sitä lähemmäs nykysirkuksen maailmaa. Tulisirkus Walkeassa on esiintynyt kansainvälisiä tulitaiteen huippunimiä ja tanssin ammattilaisia: tänä vuonna mukana ovat Aušra Degutytė, Aistė Krasauskaitė, Ugnė Motekūnaitė ja Jovita Aukštakalnytė liettualaisesta Studio Fire Circle -tuliryhmästä. Tulisirkus Walkea on esiintynyt Lux Helsingissä aikaisemminkin vuosina 2011 ja 2012.

Antti Suniala on opiskellut Turun Taideakatemian sekä kiinalaisen Beijing International Art Schoolin sirkuslinjoilla. Suniala on palkittu Esiintyvät Taiteilijat ry:n Vuoden Viihdetaiteilija -palkinnolla vuonna 2010 sekä kotikaupunkinsa Järvenpään vuoden 2011 taidepalkinnolla. Suniala asuu ja harjoittelee Berliinissä.

Takaisin ylös